ROMOTOP - printre putinii producatori de focare si sobe pe lemne, certificate in toata Europa, inclusiv Austria si Germania, tarile cele mai exigente.

Stilul scandinav – idei de amenajare a caselor cu semineu pentru a crea un design interior fantastic

Stilul scandinav – idei de amenajare a caselor cu semineu pentru a crea un design interior fantastic
Pana in momentul actual, stilul scandinav este unul dintre cele mai populare variante cand vine vorba de design interior si, cu siguranta, va fi mereu la moda, mai ales in randul celor care iubesc minimalismul. De aceea, acest articol a fost creat cu scopul de a veni in ajutorul proprietarilor fascinati de aspectul caselor si apartamentelor nordice. Deci, citeste randurile care urmeaza pentru a descoperi cum ar trebuie sa arate o casa in stil scandinav si nordic, inclusiv mai multe idei de amenajare a caselor in stil scandinav cu semineu, astfel incat sa obtii rezultatul dorit: o locuinta primitoare, confortabila si organizata, cu semineu, un element indispensabil. Mai mult decat atat, este notata definitia acestui stil de design interior, alaturi de caracteristicile prin care se poate recunoaste sau construi. 

Cuprins:

1. Stilul scandinav: ce este si care sunt caracteristicile lui?

2. Casa in stil scandinav: idei de amenajare excelente



1. Stilul scandinav: ce este si care sunt caracteristicile lui?

Pentru a putea amenaja spatiul de care dispui asa cum ti-ai dorit dintotdeauna, fie ca este vorba despre un living in stil scandinav ori dormitor scandinav, fie despre o alta incapere din locuinta, este esential sa cunosti, pentru inceput, cateva notiuni de baza. Pentru inceput, este fundamental sa se ofere definitia unei case in stil scandinav si, binenteles, sa se enumere caracteristicile prin care se diferentiaza de constructii in alte stiluri de design interior renumite.

1. Stilul scandinav ce este si care sunt caracteristicile lui - Stilul scandinav. Casa in forma de A in interior     1. Stilul scandinav ce este si care sunt caracteristicile lui - Stilul scandinav. Femeie in living, langa semineu     

Stil scandinav design interior: definitie si caracteristici

Concret, stilul scandinav este definit ca fiind un stil cu o abordare minimalista, cu un decor elegant si modern, in care este crucial indeplinirea urmatorului obiectiv: crearea unui spatiu  luminos si organizat, dar si confortabil si primitor, in care oamenii sa se simta, cu adevarat, „acasa”. De asemenea, design-ul scandinav se remarca prin amenajarea locuintelor cu mobila simpla, dar utila, placuta din punct de vedere vizual si cat mai confortabil, mai ales cand vine vorba despre dormitorul in stil scandinav, locul principal pentru odihna si relaxare.

In cazul in care, in viitorul apropiat, urmeaza sa aduci niste imbunatatiri propriei locuinte, iar stilul respectiv este cel preferat de tine, cel mai probabil te intrebi si care sunt caracteristicile lui. Iata care sunt elementele definitorii stilului scandinav:
 
  • Spatii luminoase si deschise;
  • Incaperi aerisite si spatioase, in care sa se circule fara probleme;
  • Linii simple si clare;
  • Piese de mobilier moderne;
  • Accente de lemn, piatra si verdeata.
 
Un lucru este cert: acest stil este folosit, in mod special, de oamenii care doresc sa imbine functionalitatea cu frumusetea, iar acest rezultat este din ce in ce mai cautat in zilele noastre. Intr-un astfel de loc, lipsit de dezordine, creat pe principiul „mai mult inseamna mai putin”, cu siguranta oricine s-ar simti minunat, chiar si musafirii care, poate, nu au mai fost niciodata in spatiul acela.

1. Stilul scandinav ce este si care sunt caracteristicile lui - Stilul scandinav. Scaun in living

Ce culori trebuie folosite in stilul scandinav?

Pentru o amenajare corecta, trebuie folosita o paleta neutra de culori, in special alb si negru. Insa, nu sunt singurele pentru care se poate opta, intrucat verdele, maroul, dar si alte nuante organice merg de minune intr-un spatiu cu un astfel de stil de design de interior. 

1. Stilul scandinav ce este si care sunt caracteristicile lui - Stilul scandinav. Living cu semineu negru in colt     1. Stilul scandinav ce este si care sunt caracteristicile lui - Stilul scandinav. Seminu langa scari, intre bucatarie si masa

Dintr-un alt punct de vedere, trebuie evitate, pe cat posibil, culorile puternice. Trebuie sa se aleaga tonuri calde, intrucat acestea sunt cele care pot transforma o camera obisnuita, in una insorita, luminoasa si incapatoare, specifica stilului nordic. Oricum, este fundamental sa tii cont atat de schema cromatica, cat si de celelalte caracteristici evidentiate, pentru a reusi cu succes sa iti duci planul de lucru la bun sfarsit.

Acum, dupa ce s-a clarificat ce presupune stilul scandinav, respectiv cel nordic, care sunt caracteristicile lui si, poate, s-a creat o prima impresie despre cum ar trebui sa arate, intr-o anumita masura, un dormitor in stil scandinav, dar si alte spatii dintr-o locuinta, urmeaza sa fie enumerate mai multe idei de amenajare in stil scandinav, alaturi de imagini reprezentative.

 

2. Casa in stil scandinav: idei de amenajare excelente

Categoric, stilul scandinav este unul dintre cele mai populare optiuni in randul celor care doresc sa isi amenajeze noua locuinta, dar si a celor care vor sa o modernizeze. Totusi, pentru ca rezultatul sa intreaca asteptarile proprietarilor, este recomandat sa se apeleze la ajutorul unui specialist in domeniu, pentru a-i ghida spre cele mai potrivite alegeri, ori pentru a avea ca sursa de inspiratie anumite fotografii. Bineinteles, informatiile in acest sens sunt, de asemenea, foarte utile. Asadar, pentru a beneficia de o locuinta care sa arate asa cum ti-ai imaginat, pentru tine si familia ta, citeste in continuare articolul, pentru a afla cateva sugestii in aceasta directie.

Cum ar trebuie sa arate un living in stil scandinav?
 
In primul rand, este recomandat ca, pentru amenajarea livingului in stil scandinav, sa se acorde o maxima atentie fiecarui detaliu. La urma urmelor, detaliile fac diferenta, iar obiectivul final, mai precis crearea unui spatiu cu un stil mai minimalist, cu mobila moderna si, desigur, cu surse de iluminat naturale, sa fie indeplinit. Prin urmare, trebuie sa se ia in calcul unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui stil: iluminatul natural. Ferestrele inalte si lipsa unor perdele ori draperii, inclusiv incaperiile cu pereti si mobila alba, ajuta la crearea unui spatiu luminos si primitor.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu tavan din lemn     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu scaun langa semineu     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu doua scaune maro si semineu pe care este o oglina rotunda

Un aspect la fel de important ca iluminatul natural, in casele cu stil nordic, il reprezinta contrastul dintre culorile alese. Spre exemplu, daca se doreste un living predominant alb, se pot include accente de negru pentru un impact vizual spectaculos. Fie ca este vorba despre masa de cafea ori despre alta piesa de mobilier, fie despre o sculptura in miniatura aseazata pe rafturi, efectul final va fi unul mai mult decat satisfacator.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Rafturi din lemn cu obiecte     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu televisor deasupra la semineu     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu canapele albe, semineu si masuta neagra aproape

Totodata, atunci cand se discuta despre stilul nordic, o casa trebuie sa aiba si niste piese de mobilier corespunzatoare. Pentru a se crea efectul dorit, incaperea trebuie amenajata cu piese moderne, cu linii simple si in tonuri neutre. Accentele de lemn aduc un plus de valoare incaperii, cu atat mai mult daca se foloseste o nuanta deschisa. Mai mult decat atat, pentru a crea un spatiu si mai organic, se pot include si alte elemente, cum ar fi diferite tipuri de plante.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu masa si scaune de servit masa, langa semineu     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu un fotoliu crem, perna albastra pe el si semineu langa     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu o canapea alba si una maro

In mod egal, stilul scandinav minimalist presupune includerea, in locuinte, a anumitor piese de arta, precum tablouri, statui sau altele similare. In aceasta imprejurare, cele mai bune variante sunt ilustratiile cu motive din natura, precum flori si copaci, dar si figurinele care intruchipeaza astfel de forme. 

De cele mai multe ori, casele cu acest tip de design interior au tendinta de a parea reci si neprimitoare, iar din acest motiv, oamenii sunt sfatuiti sa monteze seminee, pentru a schimba complet dinamica creata. De asemenea, alege piesele de arta care iti trezesc emotii si care, in combinatie cu restul elementelor de decor incorporate, formeaza un tot unitar magnific!

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu lemne pentru semineu, deasupra tablouri cu albastru     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu masa si scaune, doua tablouri pe perete cu rame negre

In ceea ce priveste design-ul interior, mai exact stil scandinav, este esential sa se cunoasca urmatoarea informatie: in majoritatea cazurilor, casele in stil nordic au seminee, iar acestea sunt situate in coltul incaperii si nu centrate pe un perete, cum sunt, de cele mai multe ori, pozitionate. Insa, la fel ca in cazul oricarui stil de design interior, detinatorii proprietatilor pot lua orice decizie doresc, in functie de preferintele personale. Totusi, pentru ca stilul scandinav in interiorul casei sa fie respectat, intr-o proportie cat mai mare, este recomandat sa se achizitioneze un semineu de calitate, un element indispensabil din aceasta poveste, si, se tina cont de aspectul precizat anterior. Daca ai deja un semineu, dar il consideri nepotrivit si doresti sa il inlocuiesti, acum este timpul!

Avand in vedere faptul ca exista mai multe tipuri de seminee, este esential sa fii corect informat, astfel incat sa-l alegi pe cel potrivit pentru a-ti incalzi locuinta, dar si care sa completeze decorul intr-un mod armonios. 


2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Semineu cu scari in stanga     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Semineu cu o planta in dreapta     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Semineu cu geamuri in stanga si dreapta

Din fericire, la Gaftos este disponibila o gama variata de modele de seminee clasice, moderne si rustice, de la producatori renumiti pe piata, de unde pana si cei mai pretentiosi oameni vor avea ce sa aleaga. Deci, nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste acest proces, mai precis cel de alegere a unui semineu, must-have intr-o locuinta, deoarece, acum ai sansa sa selectezi semineul care sa se integreze perfect intr-o incapere amenajata in stil scandinav/nordic. 

Spre exemplu, focarele semineu pe lemne si focarele semineu pe gaz reprezinta solutiile ideale de incalzire a locuintei, care merg de minune stilului scandinav, la fel si termofocarele, respectiv sobele pe lemne. Alege un model cu o dimensiune potrivita, dar si cu un aspect placut in combinatie cu mobila pentru care s-a optat.

Pe de alta parte, daca iti doresti un design interior extra special pentru locuinta ta si-n acelasi timp, foarte modern, trebuie sa iti indrepti atentia spre unul dintre semineele electrice din catalogul magazinului nostru. In cazul in care ultima alternativa este cea mai buna pentru tine, nu uita ca, daca ai nevoie de ajutor pentru amenajarea livingului cu semineu electric, pe blogul nostru exista un articol excelent cu aceasta tema. Tot ce trebuie sa faci este sa-l citesti cu mare atentie si sa urmezi sfaturile mentionate.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Semineu electric langa un tablou cu Turnul Eiffel     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Semineu electric pe care este un tablou cu o frunza

De asemenea, dupa achizititionarea semineului dorit, sunt garantate urmatoarele servicii: transportul, montajul si cele de intretinere post-vanzare. Acestea fiind spuse, includerea unui semineu in locuinta ta proasptat amenajata, pentru a crea o atmosfera deosebita si o stare de bine, nu este imposibila! Echipa magazinului nostru te va ajuta cu tot ceea ce presupune acest demers, inclusiv cu consultanta, astfel incat sa ai parte, la final, nu numai de un produs inovativ, cu o calitate superioara, ci si de o experienta inedita.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Bucatarie cu living, coltar gri langa semineu mic cu flacara     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living cu masa cu 4 scaune in stanga si semineu

Tot legat de amenajarile interioare scandinave, dupa ce este achizitionat semineul, este important ca mobila sa fie asezata corect. In mod ideal, canapeaua ar trebui plasata in mijlocul camerei, iar in spatele ei sa se lase spatiu, astfel incat sa fie posibil accesul fara probleme. Nu trebuie ignorat acest aspect, deoarece, asa cum se cunoaste deja, e nevoie sa se creeze un spatiu aerisit, in care sa se poata circula fara impedimente. Insa, daca spatiul nu este unul ofertant, este in regula sa il asezi oriunde, astfel incat sa fie posibila deplasarea dintr-o parte in alta a incaperii.

Stilul scandinav: amenajarea celorlalte incaperi din locuinta

Asa cum, poate, ai anticipat, bucataria, baia, dormitorul, dar si alte incaperi dintr-o casa trebuie, si ele, la randul lor, sa fie amenajate adecvat. In caz contrar, minimalismul nu va fi prezent in toate locurile din casa si se va crea un posibil haos. Mai jos pot observa cate o imagine, din fiecare incapere notata, superb decorata, care corespunde acestui stil.

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Dormitor     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Baie     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Bucatarie cu bar si scaune din lemn

Dar, amenajarile in stil scandinav pot fi realizate si la apartamente, nu doar la case. Deci, daca ai un apartament, nu trebuie sa te limitezi la stilurile cu care, poate, erai obisnuit pana acum, deoarece cel scandinav si nordic ar arata excelent! In continuare, se vor contura toate ideile esentiale despre acest subiect, pe care trebuie neaparat sa le stii.

Amenajarea apartamentului in stil scandinav: sunt valabile aceleasi caracteristici?

La fel ca in cazul amenajarilor interioare in stil scandinav al caselor, fie acestea cu suprafete generoase, fie de dimensiuni mai mici, apartamentele care urmeaza sa fie decorate in acest stil merg tot pe aceleasi caracteristici. 

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Living si bucatarie open space, alba     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Apartament cu pahare pe masa si canapea verde

Chiar daca apartamentul este mai mic, nu trebuie sa iti faci probleme, deoarece, fiind un stil mai minimalist, va arata extraordinar. In plus, daca-ti doresti sa creezi iluzia de mai mult spatiu, dar si sa oferi luminozitate mai multor colturi alte locuintei, creeaza o bucaterie unita cu camera de zi. Deci, o bucatarie open space cu livingul. La fel de important este sa optezi si pentru incaperi cu nuante deschise, preferabil albe, pentru a crea impresia de mai mult spatiu. Include mai multe texturi si creeaza un spatiu perfect pentru relaxare!

2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Apartament cu canapea alba si masa neagra langa un scaun si o fereastra     2. Casa in stil scandinav idei de amenajare excelente - Stilul scandinav. Scaune albe si masa in bucatarie de aproape

 
Spre deosebire de apartamente, casele in stil scandinav au un mare bonus: semineul. Altfel spus, proprietarii de case pot alege dintr-o varietate de modele de seminee, produsul preferat, care sa meraga cu restul decorului.
Exista o multime de idei de amenajare in stil scandinav si nordic foarte bune, pe care nu trebuie, sub nicio forma, sa le ignori daca esti sigur ca aceasta este varianta potrivita pentru casa ta ori pentru apartamentul pe care il detii. Insa, pana la urma, conteaza ce viziune ai tu si, fireste, ce-ti place tie cand vine vorba de acest subiect. 

In concluzie, stilul nordic, respectiv cel scandinav, prezinta un mare interes la nivel mondial, datorita atmosferei primitoare pe care o creeaza decorul, dar si pentru faptul ca genereaza o stare de bine, de confort. Totusi, pentru a obtine rezultatul asteptat, trebuie sa ai in vedere ce presupune acest stil de design interior, dar si care sunt caracteristicile prin care se deosebeste de restul. Ia in considerare ideile de amenajare din acest articol si inspira-te din imaginile atasate pentru a crea o locuinta primitoare, asa cum ai visat dintotdeauna, unde, intr-adevar, sa te simti „acasa”.
 
Surse foto: Freepik.com, Pinterest.com, Gaftos.ro

 

Suport clienti Lu-Samb 9:00-17:00

0744486805 office@gaftos.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!