ROMOTOP - printre putinii producatori de focare si sobe pe lemne, certificate in toata Europa, inclusiv Austria si Germania, tarile cele mai exigente.

Amenajarea livingului cu semineu electric – Design si caracteristici tehnice de care ar trebui sa tii cont

Amenajarea livingului cu semineu electric – Design si caracteristici tehnice de care ar trebui sa tii cont
Amenajarile interioare au inceput sa cunoasca noi orizonturi bazate atat pe inovatie, cat si pe elementele noi de design preluate sau create de arhitecti cu o viziune moderna asupra cum ar trebui sa arate diverse camere ale unei case. Cum livingul este una dintre cele mai importante incaperi ale unei locuinte, organizarea acesteia in asa fel incat sa arate si bine, dar sa isi pastreze si functionalitatea este una dintre cele mai mari dorinte ale proprietarilor. Iar in ultimii ani, semineul a devenit o piesa de baza atat in sufrageriile caselor, dar si ale apartamentelor.

Un living modern cu semineu electric este o solutie care poate fi pusa in practica destul de rapid din punct de vedere al functionalitatii, precum si a designului, acesta putand fi montat in orice parte a camerei, in functie de diverse caracteristici.

Alegerea semineului este si ea importanta, insa in ziua de azi poti alege intre modele mai mici sau mai mari pretabile pentru o orice dimensiune a camerei, precum si stiluri variate de design. 

Cum imbini frumosul cu practicul atunci cand doresti un living cu semineu si la ce trebuie sa fii atent cand il alegi? Afla din randurile de mai jos.

Cuprins:

1. Un living cu semineu – un vis care poate deveni realitate

2. Modele de seminee pentru living

    2.1. Livingul modern cu semineu electric

    2.2. Amenajari pentru livinguri de apartamente cu semineu pe colt

    2.3. Amenajari pentru livinguri de casa cu semineu

3. Livingul cu semineu electric si caracteristicile tehnice de care trebuie sa tii cont

 

1. Un living cu semineu – un vis care poate deveni realitate 


Un living cu semineu un vis care poate deveni realitate

In ziua de azi, poti pune in practica diverse idei de living cu semineu atunci cand doresti sa renovezi sau tocmai ti-ai construit o casa pe care o vrei amenajata intr-un stil clasic, elegant sau modern, mai ales ca aceasta piesa imbina toate aceste caracteristici.

Chiar si atunci cand nu locuiesti la casa, un design de living cu semineu poate fi realizat si pentru apartament, mai ales ca exista modele electrice de dimensiuni mai mici sau mai mari si care se preteaza si pentru cele mai putin spatioase sufragerii care pot capata un aer modern si romantic.

Amenajarea livingului cu semineu nu mai este un vis imposibil, astfel ca in locul radiatoarelor clasice, te poti bucura atat din punct de vedere estetic, dar si practic de caldura oferita de acesta.

Amenajarea livingului cu semineu din punct de vedere estetic 

Amenajarea livingului cu semineu 1

Fie ca ai propriile idei pentru un semineu cu living sau te inspiri din reviste, fie ca apelezi la serviciile unui designer, probabil ca deja vizualizezi cum va arata sufrageria odata ce va fi montat.

Fara indoiala, decorul unui living cu semineu va arata mult mai bine in comparatie cu un simplu calorifer, insa pentru aceasta mai intai este bine sa creezi o schita cu integrarea acestuia cu mobilierul existent sau cu cel nou, daca planuiesti sa faci mai multe schimbari.

Iata de ce ar trebuie sa tii cont pentru un living cu semineu din punct de vedere estetic:

  • dimensiunea camerei este probabil cea mai importanta, fiind nevoie de un model de semineu pentru living care sa respecte proportiile;
  • forma camerei este si ea la fel de importanta, in special in ceea ce priveste locul in care va fi amplasat semineul;
  • modelul semineului conteaza si el la fel de mult, trebuind sa se integreze cu mobila atat ca forma, cat si culoare;
  • materialul din care este realizat semineul este foarte important, contribuind la felul in care va arata livingul.
     
Amenajarea livingului cu semineu 2

Amenajarea livingului cu semineu 3

1.1. Amenajarea livingului cu semineu 4

1.1. Amenajarea livingului cu semineu 5

Amenajarea livingului cu semineu 6

Amenajarea livingului cu semineu 7

Din punct de vedere estetic, semineul poate fi piesa centrala dintr-un living, mai ales atunci cand locuiesti la apartament si acesta poate deveni locul in care se strange toata familia in serile reci de toamna si de iarna, mai ales in preajma sarbatorilor.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de caracteristicile tehnice ale modelului ales. Din fericire, acum poti alege seminee electrice care sa raspunda atat gusturilor tale din punct de vedere estetic, precum si practic, mai ales ca acestea pot fi folosite ca surse de incalzire.
 

2. Modele de seminee pentru living 

Modele de seminee pentru living


Pe piata au aparut foarte multe solutii de incalzire menite sa indeplineasca nevoile omului modern, printre care:
  • sa fie ergonomice;
  • sa fie economice;
  • sa arate bine.

Semineele electrice cuprind categoria de focare electrice care indeplinesc toate aceste conditii si care pot face orice locuinta sa arate nemaipomenit.

Printre cel mai des intalnite modele de semineu pentru living se numara urmatoarele:
  • semineul pe lemne care se preteaza cel mai bine la case, din zonele urbane si de munte, insa pentru acestea va fi nevoie de mai multe elemente, precum cosul de fum pentru evacuarea noxelor;
  • semineul care are ca sursa de alimentare gazul;
  • semineul care are ca sursa de alimentare bioetanolul, acesta fiind o alternativa ecologica celui pe lemn si chiar pe gaz;
  • semineul electric pretabil atat pentru apartamente, cat si pentru casele situate in orase si care reprezinta o solutie ecologica la fel ca si cel pe bioetanol.

Modelul de semineu pentru living poate fi ales si in functie de alte caracteristici, precum felul in care va fi integrat cu mobila. Astfel, poti alege intre:
  • seminee de sine statatoare;
  • seminee tip soba pe lemne, dar care pot avea si aspect industrial cu unghiuri ascutite si in culori metalice;
  • seminee cu spatii de depozitare;
  • seminee integrate in biblioteca sau in alt corp de mobilier;
  • seminee pentru livinguri open pace;
  • seminee pe colt.

Din punct de vedere estetic, oricare dintre ele va arata bine in orice tip de living, insa alegerea ar trebui sa se bazeze si pe tipul de material din care este realizat. Astfel, exista modele care pot fi imbracate in piatra naturala sau marmura, daca doresti un living modern si elegant, insa ele pot fi imbracate si in sticla.

Pentru un apartament mic, atat din punct de vedere estetic, cat si practic mobile de living cu semineu electric incorporat poate fi o solutie foarte buna prin care poti transforma sufrageria cu totul. Vei obtine in acest fel atat functionalitate, cat si un aspect placut si rafinat.

2.1. Livingul modern cu semineu electric 

Living modern cu semineu electric 1

Amenajarea livingului cu semineu in unele cazuri poate insemna o schimbare completa, in timp ce in altele poate fi adaugarea unui element de noutate, insa rezultatul va fi acelasi: o camera moderna.

Atunci cand doresti si o solutie economica, ai mai multe tipuri de seminee electrice premium din care poti alege, astfel incat sa te poti baza si pe o sursa de caldura pe timpul iernii.

Modern in ziua de azi nu inseamna doar un aspect frumos, ci si ergonomie si economie, indiferent ca locuiesti la casa sau la apartament. In acest ultim caz, mobila pentru living cu semineu electric incorporat este o alternativa sustenabila mobilierului masiv care ocupa loc si poate deveni incomoda.
 
Livingul modern cu semineu electric 2

Livingul modern cu semineu electric 3

Livingul modern cu semineu electric 4


Daca locuiesti la casa, revistele de specialitate iti pot oferi o multime de idei de asezare a semineului in living, mai ales ca acum poti alege diverse modele care sa se potriveasca oricarui stil de mobilier, incepand de la cel clasic la cel minimalist.

Designul livingului cu semineu poate fi inspirat din diverse stiluri de amenajare, insa atunci cand alegi focarul trebuie sa tii cont si de incadrarea acestuia in sufragerie, mai ales atunci cand nu dispui de foarte mult spatiu. Renuntarea la caloriferul clasic in favoarea unui focar electric care poate fi amplasat si in alt loc in afara unui perete pe care poti pune o canapea, un coltar sau alt tip de mobila te va ajuta sa organizezi incaperea respectiva mult mai bine.

Cu toate ca pentru apartamente ideile pot parea mai putine, exista, de fapt, destul de multe modele de seminee care pot fi utilizate in amenajare, iar cel pe colt este una dintre cele mai des intalnite idei din mai multe puncte de vedere.
 

2.2. Amenajari pentru livinguri de apartamente cu semineu pe colt 


Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 1

Livingurile apartamentelor din Romania, cel putin in blocurile vechi, nu sunt cele mai generoase ca spatiu, insa nici in cele noi nu se merge pe ideea de marime, ci mai degraba de ergonomie. Cum colturile unei incaperi rar pot fi folosite, asezarea unui semineu intr-unul dintre acestea poate fi una dintre cele mai bune idei de amenajare a sufrageriei.

Atunci cand optezi pentru amenajarea livingului cu semineul pe colt vei avea mai multe avantaje, printre care:
  • valorificarea spatiului mult mai bine;
  • posibilitatea de a alege un semineu mai mare;
  • posibilitatea de a adauga sau a scoate alte piese de mobilier;
  • inlocuirea radiatoarelor vechi cu o alta sursa de caldura.
Amenajarea unui living cu semineu pe colt se preteaza atat intr-un apartament vechi cu camere bine delimitate, precum si intr-unul nou, unde conceptul open space inseamna de multe ori mai putin spatiu util, de fapt. Prin folosirea unui focar de dimensiuni mai mici care poate ocupa un colt al camerei vei optimiza sufrageria.
 
Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 2

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt  3

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 4

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 5

Amenajari livinguri apartamente cu semineu colt 6

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 7

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 8

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 9

Amenajari livinguri apartamente cu semineu pe colt 10


Intr-un apartament vechi, semineul electric poate fi folosit ca decor sau element distinctiv in living, iar atunci cand este asezat pe coltul opus usii intrarii in camera, acesta va fi prima piesa pe care o vor observa musafirii. Tot din punct de vedere vizual, acesta va avea rolul de a crea o stare de confort si odihna. Atunci cand alegi sa asezi si un fotoliu langa el, aria respectiva se poate transforma intr-un loc de citit.

Intr-un apartament nou, chiar daca poti opta pentru o mobila de living cu semineu electric incorporat, atunci cand alegi sa asezi focarul intr-un colt vei obtine acelasi efect vizual placut. Daca spatiul din camera nu este unul generos, aceasta varianta te va ajuta fie sa creezi mai mult loc pentru mobilier, fie sa te bucuri de o incapere mai aerisita cu mai mult loc de miscare.

 

2.3. Amenajari pentru livinguri de casa cu semineu

 
Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 1

Daca locuiesti la casa, ai mai multe idei de amenajari pentru living cu semineu, astfel iti poate fi mai usor sa te orientezi. Mai mult, faptul ca spatiul este mai mare, iti permite sa alegi un focar de dimensiuni mai mari cu ajutorul caruia sa oferi o priveliste spectaculoasa celor care pasesc in locuinta ta.


Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 2


Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 3

Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 4

Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 5

Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 6

Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 7

Amenajari pentru livinguri casa cu semineu 8


Ca si la apartament, livingul poate fi open pace sau intr-o camera separata, insa oricare ar fi situatia, sa asezi semineul central, astfel incat sa fie primul lucru care se vede de cum intri in casa iti va oferi senzatia de acasa si sentimentul de caldura si familiaritate la care toata lumea viseaza. Din punct de vedere estetic, acesta va oferi eleganta, rafinament, precum si un aspect ingrijit al incaperii respective. Daca ai si terasa, pe aceasta poti instala un gratar de tip firepit in acelasi stil modern sau rustic.
 

3. Livingul cu semineu electric si caracteristicile tehnice de care trebuie sa tii cont 

In amenajarea livingului cu un semineu electric trebuie sa tii cont si de caracteristicile tehnice ale focarului ales, precum si de sfaturile si recomandarile de instalare si exploatare a acestuia. Astfel, printre cele mai importante aspecte carora este bine sa le acorzi atentie se numara:
  • puterea si suprafata pe care acesta o poate incalzi, mai ales ca este o sursa de caldura alternativa demna de luat in seama celei pe gaz;
  • tehnologia folosita la incalzire, mai ales ca noile modele de seminee electrice se bazeaza pe solutii diferite;
  • decorul interior al camerei de ardere care poate imita traditionalul foc de lemne sau se poate baza pe tehnologie LED;
  • tipul de montaj;
  • aerisirea, daca alegi un alt model de semineu decat cel electric.
Plecand de la aceasta ultima caracteristica, unul dintre principalele motive pentru care semineul electric se preteaza pentru un apartament este ca nu are nevoie de aerisire, asadar va beneficia de un montaj simplu si rapid, precum si de o exploatare usoara.

Fie ca alegi un semineu electric incorporabil, o soba electrica sau un semineu electric de perete, acesta poate fi montat atat in apartament, cat si la casa. Chiar si atunci cand alegi un model pentru o locuinta de vacanta la munte, focarul electric este mult mai practic si mai confortabil.

Amenajarea livingului cu un semineu nu trebuie sa mai fie doar o idee sau vis, ci poate deveni realitate cu ajutorul tehnologiei care iti permite sa alegi modele electrice pretabile atat pentru casa, cat si pentru apartament. De la cele cu aspect clasic sau traditional, la cele minimaliste sau cu aspect industrial, acum il poti alege pe cel care se potriveste cel mai bine gusturilor si mobilierului casei tale.

In concluzie, sa ai un living modern cu semineu electric este posibil datorita modelelor noi de diferite dimensiuni care permit amplasarea atat pe colt, cat si central, in functie de dorintele tale si forma si marimea camerei. Din punct de vedere practic, montajul simplu, precum si faptul ca poate inlocui radiatorul clasic il recomanda ca sursa de caldura alternativa incalzirii pe gaz cel putin in sufragerie.

Sursa foto: Unsplash.com, Canva.com, Gaftos.ro
 

Suport clienti Lu-Samb 9:00-17:00

0744486805 office@gaftos.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!