ROMOTOP - printre putinii producatori de focare si sobe pe lemne, certificate in toata Europa, inclusiv Austria si Germania, tarile cele mai exigente.

Amenajare cabana rustica – Idei de decorare si de amplasare a semineului intr-o casa din lemn de locuit sau de vacanta

Amenajare cabana rustica – Idei de decorare si de amplasare a semineului intr-o casa din lemn de locuit sau de vacanta

Indiferent daca ai o cabana rustica de locuit sau o casa de lemn pentru vacanta, amenajarea joaca un rol crucial pentru crearea unui sentiment de fericire, dar si pentru a te simti confortabil in spatiul respectiv. Deci, daca te numeri printre cei care doresc sa se refugieze intr-o astfel de locuinta localizata in munti sau langa un lac, este important sa ai cateva surse de inspiratie pentru a alege un decor atragator si primitor, vintage si/sau modern.

Acest articol contine mai multe idei special alese pentru cei care au nevoie de o mana de ajutor in alegerea celor mai bune variante de amenajare a unei cabane din lemn cu semineu. Pana la urma, semineul este un must-have intr-o locuinta, intrucat aduce caldura, creeaza o atmosfera uimitoare si genereaza o stare generala de bine. Citeste randurile care urmeaza pentru a descoperi informatii relevante despre acest subiect de interes, precum cateva optiuni excelente de decorare, caracteristici pe care merita sa le iei in considerare, recomandari si multe alte aspecte relevante care te vor ajuta in obtinerea rezultatului dorit.

Cuprins:

  1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic

  2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului: idei pentru crearea unui design unitar al incaperii
 

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic 

Avand in vedere faptul ca amenajarea unei cabane din lemn nu este o operatiune usoara, este necesar sa se tina cont de cateva elemente pentru ca visele proprietarilor in ceea ce priveste acest loc sa devina realitate. Asadar, daca doresti sa incepi procesul de renovare, insa nu stii cum poti pastra personalitatea locului si, in acelasi timp, sa ii oferi un aer proaspat, ai ajuns in locul potrivit. De ce? Fiindca in continuare sunt notate cateva idei care te vor ajuta in acest demers.

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice de poveste. Amenajare casa rustica. Oameni langa semineu

Daca doresti sa oferi o imbunatatire cabanei, exista mai multe idei de decorare minunate prin care poti obtine un rezultat pe masura asteptarilor tale. In cazul in care aceasta trebuie renovata in intregime, cu atat mai bine, intrucat vei putea pune in aplicare mult mai repede o mare parte din ideile de mai jos. 

Iata trei idei de decorare pentru a crea o ambianta confortabila, placuta si primitoare:

Foloseste textilele potrivite: pentru a fi in ton cu stilul pentru care s-a optat, ideal ar fi sa se aleaga materiale naturale (spre exemplu, pielea si lana sunt doua dintre materialele recomandate in vederea obtinerii unui decor spectaculos);

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Dormitor cu pat matrimonial          1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Scaun galben cu patura pe el

Utilizeaza o paleta de culori neutre: selecteaza piese de mobilier si decoratiuni cu nuante organice (spre exemplu nuante pamantii si gri).

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Masa cu scaune maro langa un semineu     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Interiorul unei cabane in forma de A cu semineu in centru     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Fotoliu portocaliu langa o masa si un semineu.jpg

Include si alte materiale, cum ar fi piatra: pe langa lemn, piatra este un alt element cheie pentru amenajarea unei cabane rustice, care poate fi prezent in mai multe locuri dintr-o astfel de constructie (spre exemplu, se poate opta pentru un semineu din piatra).

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu din piatra cu un cap de cerb deasupra     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu din piatra cu un pat langa     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica.. Semineu de piatra langa canapele albastre

Desigur, pe langa sugestiile enumerate, mai exista multe altele de care poti tine cont pentru a-ti atinge obiectivul, precum imbinarea pieselor vintage cu cele moderne. Aceasta miscare indrazneata a proprietarilor scoate cu siguranta incaperile din monotonie, mai ales daca exista si plante, lumanari, paturi din lana, iar lista poate continua. Un exemplu concret in aceasta directie este combinarea unui mobilier modern cu obiecte vintage, cum ar fi covoare sau alte decoratiuni.

Amenajare interior cabana: cum poti sa modernizezi corect o cabana din lemn?

Desi, in clipa de fata, exista o multime de recomandari pe acest topic, mai precis despre amenajare cabanei din lemn, este esential sa cunosti macar o parte dintre ele. Categoric, trebuie sa imbini intr-un mod armonios piesele intre ele, tinand cont de schema cromatica si de stilul de design, pentru ca la final sa simti bucuria de a detine un loc spectaculos care sa fie atat modern, cat si cu personalitate. 

Iata cateva idei de amenajare a unei cabane intr-un mod fantastic:

Inlocuieste podeaua si vopseste peretii in culorile potrivite: aceste schimbari sunt fundamentale pentru a oferi prospetime locului (ideal ar fi sa se opteze pentru nuante neutre si pentru materiale organice).

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Incapere cu semineu, caramizi in jurul lui si o planta in stanga     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Incapere cu semineu, pereti din caramida si albi     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu mic cu lumanari langa

Modernizeaza incaperile principale (sufrageria, baia si bucataria): inlocuieste mobila, corpurile de iluminat si adauga alte imbunatatiri majore pentru a oferi o nota moderna acestor spatii centrale din cabana.

Adauga mobila potrivita: fie ca este vorba despre mobila vintage, fie despre mobila moderna, aceasta reprezinta un element cheie in aspectul final al cabanei.

Completeaza decorul cu un semineu: acesta este considerat un punct de mare interes cand vine vorba de cabanele din lemn mici si mari, datorita numeroaselor beneficii de care se va bucura proprietarul/proprietarii, dar si vizitatorii.

1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu langa o masa tip lada de lemn     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu langa un covor albastru cu alb     1. Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru amenajarea unei cabane rustice chic. Amenajare cabana rustica. Semineu langa canapea maro din piele.jpg

Acestea fiind spuse, pentru a lega stilul nou si vechiul cat mai bine, este nevoie de accente care sa se potriveasca, asa cum sunt cele amintite in randurile de mai sus. Poti pastra cu succes esenta locului, dar si sa iti pui amprenta personala, daca tii cont de aceste recomandari de design interior.
 

2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului: idei pentru crearea unui design unitar al incaperii

Daca esti in cautarea unor surse de inspiratie pentru amenajarea cabanei rustice pe care recent ai achizitionat-o sau pe care doresti sa o modernizezi, ai ajuns in locul potrivit. In acest capitol, din dorinta de a crea un loc in care sa te simti „acasa” de fiecare data, se va discuta pe larg un subiect de interes: amplasarea corecta a semineului. In plus, sunt atasate mai multe poze cu amenajari interioare de cabane, cu scopul de a-ti duce la bun sfarsit planul de lucru. 

2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Incapere cu canapele kaki si semineu     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Incapere cu canapele, semineu si masa din piele.jpg     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Incapere cu semineu si hamac in stanga

Dupa cum se poate observa in exemplele vizuale atasate, semineul joaca un rol crucial in amenajarea unei case din lemn, unde de pe ferestre oamenii pot admira un peisaj salbatic incantator. 

In zilele noastre, interesul pentru seminee este foarte crescut atat in randul celor care doresc amenajarea unei cabane mici sau mari din lemn, cat si a celor care doresc decorarea caselor de locuit intr-un stil aparte. Insa, inainte de a lua decizia finala, este esential sa evaluezi cu atentie factorii principali in legatura cu semineul, printre care se numara stilul, costul, dimensiunea, nivelul de siguranta si nivelul de confort. 

Tot in ceea ce priveste semineele, trebuie sa te decizi daca vei alege un focar semineu pe lemne, pe gaz sau electrice. Bineinteles, la fel de mult conteaza si aspectul, iar caracteristici precum dimensiunea si stilul sunt fundamentale pentru a-ti satisface nevoile. Daca iti doresti un semineu in cabana rustica de locuit sau casa de lemn de vacanta, trebuie sa te asiguri ca urmezi sfaturile acestea:
 
  • Va fi instalat de o echipa profesionista;
  • Va fi inspectat si curatat periodic de catre un profesionist certificat.
 
Avand in vedere diversitatea semineelor de pe piata, modelele difera considerabil atat in ceea ce priveste materialul din care sunt fabricate, cat si stilul lor. In consecinta, poate fi destul de dificil sa ajungi la o hotarare. Fiindca alegerea finala va influenta semnificativ aspectul incaperii, este necesar sa iei in considerare preferintele estetice si sa te intrebi care iti doresti sa fie rezultatul final. Iti doresti o cabana rustica cu elemente moderne sau preferi o casa din lemn confortabila?

La Gaftos exista o gama larga de modele de seminee clasice, moderne si rustice de la producatori de top de pe piata, dintre care ai posibilitatea sa alegi semineul ideal, astfel incat sa se potriveasca perfect designului pentru care ai optat. Mai mult decat atat, oferim consultanta si oferte personalizate pentru a lua cea mai buna decizie de achizitie, cum ar fi dimensiunea necesara pentru spatiul in care va fi pozitionat, alaturi de alte detalii de o reala importanta. 

2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu tablouri pe el     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu geamuri in stanga si dreapta      2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu tablou in stanga

In plus, transportul, montajul si serviciile de intretinere post-vanzare sunt garantate. Nu trebuie sa te ingrijorezi in ceea ce priveste acest subiect, deoarece echipa magazinului nostru te va ajuta cu tot ce ai nevoie pentru a beneficia atat de o experienta deosebita, cat si de un produs de calitate si inovativ.

2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu scari in stanga     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu o planta in dreapta     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Semineu cu bordura din marmura

Merita sa iti indrepti atentia si spre alte produse ideale pentru un confort termic adecvat si pentru un design unitar al incaperii, mai exact termofocare, sobe pe lemne si cosuri de fum. La final, cu siguranta vei fi mandru de deciziile luate pe parcursul timpului dedicat renovarii.

Alegerea semineului in functie de dimensiunea cabanei din lemn

In mod ideal, atunci cand se doreste amenajarea unei cabane mici ca dimensiune, semineul trebuie sa fie unul mai mic. In mod evident, camerele mai mari sau cele cu un tavan mai inalt necesita un semineu de dimensiuni mai mari, pentru o incalzire eficienta. In caz contrar, exista riscul ca proprietarii si/sau musafirii sa fie deranjati de temperatura rece. Aceasta chestiune poate fi usor evitata daca, in momentul achizitiei semineului, vei fi ghidat de catre un profesionist din domeniu spre produsul perfect, ales pe baza informatiilor furnizate de tine.

Totodata, cand vine vorba de amenajarea cabanei, se recomanda ca in proximitatea semineului sa fie mai mult loc liber. In portiunea respectiva, se poate asambla, de exemplu, o structura dedicata lemnelor de foc sau chiar un obiect, cum ar fi un cos, in care sa fie acestea puse.

Alegerea semineului in functie de designul interior al cabanei din lemn

Stilul, la fel ca dimensiunea, reprezinta o caracteristica extrem de importanta. Asadar, alege un produs care sa corespunda stilului adoptat. Spre exemplu, daca iti doresti o casa din lemn confortabila, atunci un semineu rustic este optiunea cea mai buna pentru tine. Pe de alta parte, daca visezi la un design contemporan, atunci unul dintre modelele de seminee moderne, disponibile in catalogul magazinului nostru, cu siguranta este exact ceea ce cauti.

O precizare importanta in acest sens este urmatoarea: atunci cand se alege semineul, sa ai mare atentie la materialul din care este construit. Cu alte cuvinte, sa fie un produs de inalta calitate. Pentru o durabilitate si siguranta mai mare, opteaza pentru semniee din piatra, caramida ori marmura.

2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Incapere cu semineu si podea alba     2. Amenajarea cabanei rustice din lemn si amplasarea corecta a semineului idei pentru crearea unui design unitar al incaperii. Amenajare cabana rustica. Incapere cu semineu si masa mare alba.jpg

Unde trebuie amplasat semineul?

Iti doresti o incapere in tendinte? In cazul acesta, amplasarea semineului trebuie bine gandita. De obicei, aceste este amplasat in camera principala din cabana, mai precis in spatiul folosit drept sufragerie. Semineul trebuie centrat in mijlocului unui perete, iar in jurul lui ar trebui sa fie mobila, ferestre sau alte structuri ori obiecte preferate de proprietari si o canapeaua asezata cu fata la el, in timp ce fotoliile sunt langa. Astfel, te vei putea bucura de seri linistite in familie sau, pur si simplu, citind o carte sau savurand o ciocolata calda. Nimic nu se compara cu senzatia creata de imaginea focului arzand din semineu. 

In cazul in care ai intrebari legate de acest subiect, nu ezita sa intrebi o echipa profesionista, asa cum este cea de la Gaftos, deoarece doar asa vei obtine raspunsurile pe care le cauti si, bineinteles, vei putea lua cele mai bune decizii. Oricum, oricare va fi alegerea ta finala, mai precis orice semineu comercializat ai alege dintre cele disponibile in catalogul magazinului nostru, mai mult ca sigur va fi cea mai buna alegere pentru tine. 

In concluzie, desi procesul de amenajare a unei cabane din lemn poate parea, la prima impresie, o misiune cu un grad ridicat de dificultate, se poate dovedi a fiind o operatiune usor de realizat, in cele din urma, daca se tine cont de aspectele din acest articol. Asadar, pentru a intra in posesia unei case din lemn asa cum ai visat dintotdeauna, trebuie sa iei in considerare ideile de decorare si de amplasare a semineului precizate.
 
Surse foto: Freepik.com, Pinterest.com, Gaftos.ro
 

Suport clienti Lu-Samb 9:00-17:00

0744486805 office@gaftos.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!