ROMOTOP - printre putinii producatori de focare si sobe pe lemne, certificate in toata Europa, inclusiv Austria si Germania, tarile cele mai exigente.

Stilul vintage in designul interior - care sunt caracteristicile acestuia si cum amenajezi o casa in stil vintage

Stilul vintage in designul interior - care sunt caracteristicile acestuia si cum amenajezi o casa in stil vintage
Stilul vintage reprezinta o modalitate excelenta de a crea o atmosfera deosebita intr-un spatiu, prin aducerea in prim-plan a elementelor si pieselor de mobilier din trecut. Acesta a devenit tot mai popular in ultimii ani in tara noastra, datorita farmecului sau si a faptului ca ofera o oaza de liniste si confort intr-un mediu agitat si dinamic in care traim in ziua de astazi. 

Prin folosirea stilului vintage in designul interior, se pot crea decoruri deosebite, care amintesc de epoci trecute si de traditii ancestrale. Piesele de mobilier si decoratiunile alese trebuie sa fie in ton cu acesta, iar culorile si materialele utilizate trebuie si ele sa completeze perfect cadrul.

Asadar, pentru a reusi sa obtii acest stil, trebuie sa alegi cu atentie piesele de mobilier si decoratiunile. Acestea trebuie sa fie originale sau sa aiba un aspect uzat, care sa le dea un aer autentic. De asemenea, acesta este potrivit pentru orice tip de spatiu, de la case si apartamente, la birouri si spatii comerciale. Poate fi folosit atat in interioarele moderne, pentru a adauga un pic de caldura si farmec, cat si in cele traditionale, pentru a reaminti de trecut.

In acest articol, vom discuta pe larg despre caracteristicile stilului vintage, dar iti om oferi si cateva idei practice de amenajari interioare cu ajutorul lui.

Cuprins:

1. Stilul vintage - ce este acesta

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage

3. Stilul vintage si decoratiunile interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice

4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil

1. Stilul vintage - ce este acesta

Stilul vintage in decoratiunile interioare este o tendinta populara, cand vine vorba de design si amenajari. Acesta se inspira din moda si stilul de viata din perioadele anterioare si se concentreaza pe reutilizarea si reconditionarea pieselor de mobilier si decoratiunilor din trecut. Termenul "vintage" se refera la orice element care are cel putin 20 de ani si este considerat ca avand un caracter istoric sau nostalgic.

Originea sa se regaseste in miscarea hippie din anii '60 si '70, cand tinerii din acea perioada cautau alternative la designul modern si industrializat. Acestia au inceput sa colecteze piese de mobilier si decoratiuni din epoci trecute, precum anii '20, '30 sau '50, pentru a crea un stil eclectic si nonconformist. Aceasta a fost inceputul unui trend care a continuat sa fie popular si in zilele noastre.

Evolutia sa nu s-a oprit insa aici. Amenajarile vintage s-au raspandit si in lumea modei, unde a fost adoptat de catre designerii de haine si accesorii. Astazi, stilul a evoluat si s-a adaptat la schimbarile din societate si din industria designului interior. Interioarele specifice includ o gama larga de elemente, cum ar fi mobilierul de lemn masiv, piesele de metal si de sticla, tapetul cu imprimeuri florale si alte decoratiuni cu aspect uzat.

El este potrivit pentru orice tip de spatiu, dupa cum spuneam deja anterior, si poate fi combinat si cu alte stiluri de design interior, precum modern, minimalist sau scandinav. Acesta adauga personalitate si farmec intr-un mod unic si este potrivit pentru cei care cauta o modalitate de a adauga un aer nostalgic si traditional in decorul lor.

Asadar, stilul vintage se concentreaza pe reutilizarea si reconditionarea pieselor de mobilier si decoratiunilor din trecut. Acesta are originile in miscarea hippie din anii '60 si '70 si a evoluat pentru a fi adoptat si in industria modei si designului interior. Amenajarile vintage adauga un farmec si  personalitate unice in orice spatiu.

1. Stilul vintage - ce este acesta- fotoliu vintage

1. Stilul vintage - ce este acesta- detalii mobilier vintage
 

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage

Amenajarile interioare in stil vintage au mai multe caracteristici principale. Despre unele dintre ele am vorbit deja anterior, insa pe larg urmeaza sa le dezbatem acum. 

Piese de mobilier si decoratiunile vechi sunt printre principalele de care trebuie sa tineti cont. Acestea pot fi fie originale din trecut, fie replici realizate in acelasi stil. Ele pot avea un aspect usor uzat, dar sunt restaurate cu grija pentru a pastra caracteristicile originale. La magazinele de specialitate exista chiar piese de zeci de ani in acest stil.

De asemenea, stilul vintage utilizeaza culori calde si naturale, precum crem, bej, maro, albastru deschis, verde pal sau roz pudra. Aceste nuante adauga un aer de caldura si confort in spatiu si sunt potrivite pentru a crea un decor nostalgic si romantic.

Mai mult, pentru a crea un decor vintage autentic, se folosesc materiale naturale precum lemnul masiv, pielea, sticla si metalul. Acestea sunt prelucrate manual si au un aspect autentic si rustic, care vor intregi perfect intregul decor.

Tapetul cu imprimeuri florale sau geometrice a fost foarte popular in anii '50 si '60 si este o caracteristica distinctiva a stilului vintage. Aceste imprimeuri adauga un aer romantic si vesel decorului si sunt potrivite pentru a crea un spatiu retro.

Nu in ultimul rand, obiectele decorative vintage sunt un alt element important ale acestui stil. Acestea pot include ceasuri vechi, oglinzi cu rame masive, lumanari parfumate, carti vechi sau jucarii retro. Aceste obiecte adauga un farmec si o personalitate unica intr-un spatiu si sunt, de cele mai multe ori, nelipsite dintr-un astfel de decor.

Asadar, stilul vintage se concentreaza pe crearea unui decor unic si nostalgic prin reutilizarea si reconditionarea pieselor de mobilier si decoratiunilor din trecut. Culorile calde, materialele naturale, imprimeurile florale si geometrice si obiectele decorative sunt caracteristicile principale ale acestuia.

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage- camera gri vintage

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage- tapet si canapea vintage

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage- camera amenajata vintage

2. Stilul vintage in design interior - care sunt caracteristicile stilului vintage- scaun vintage-min
 

3. Stilul vintage si decoratiunile interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice

Amenajarea vintage intr-o casa poate fi o sarcina dificila, dar cu cateva idei practice, poti transforma spatiul intr-un decor autentic si nostalgic. Iata cateva sugestii de elemente care nu ar trebui sa iti lipseasca din locuinta, daca te gandesti sa recreezi acest stil:

Reconditionarea mobilei vechi - Daca ai mobila veche sau obiecte decorative in casa, poti sa le reconditionezi astfel incat sa se potriveasca perfect cu noul ambient. De exemplu, poti sa vopsesti o masa veche si sa ii dai o noua viata.

Decoratiuni vintage - Dupa cum spuneam deja, obiectele decorative vintage sunt un element important al acestui stil. Poti sa cauti asemenea piese de arta precum ceasuri, oglinzi sau carti vechi si sa le expui in spatiul ramas gol de pe rafturile din biblioteca.

Covoare persane - Acestea sunt un alt element important in decorul vintage. Ele pot adauga o nota de culoare si textura spatiului si pot fi combinate cu alte piese de mobilier vintage foarte simplu.

Iluminare vintage - Si ea poate avea un impact mare asupra acestui tip de decor. Poti sa cauti chiar o lampa vintage sau sa reconditionezi o lampa veche, pentru a o adapta decorului.

Picturi si postere vintage - Picturile sau posterele vechi pot adauga un plus de personalitate spatiului si pot fi asezate in rame vintage, pentru a completa aspectul retro. Ne putem referi la afise cu trupe vechi sau la opere de arta care faceau furori in anii trecuti.

Utilizarea sticlelor vechi - Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca sticlele vechi pot fi si ele refolosite pentru a crea vaze originale sau pentru a adauga o nota de culoare in spatiu.

Acum, ca am reactualizat lista obiectelor ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa, daca te gandesti sa iti decorezi locuinta in acest stil, o sa continuam cu o idee practica de decorare a intregului spatiu. 

In camera de zi, poti sa asezi o canapea vintage sau fotolii din piele, impreuna cu o masa de cafea din lemn masiv si o biblioteca din lemn cu rafturi pentru carti si obiecte decorative. Pentru peretii camerei, poti folosi tapet special si sa asezi picturi sau postere vechi in rame de lemn.

Cand vine vorba de dormitor, poti aseza un pat din lemn sau fier forjat, impreuna cu o comoda din aceeasi perioada, pentru a crea un aspect uniform si autentic. Patul nu trebuie sa fie neaparat nou, ci poate fi la fel de bine si reconditionat. Pe peretii camerei, poti aseza fotografii vechi de familie sau peisaje, dar chiar si postere vintage cu imagini din filme sau carti celebre.

In bucatarie, poti opta pentru o masa si scaune vintage din lemn masiv, impreuna cu o comoda pentru depozitarea ustensilelor si tacamurilor. Poti folosi si placi de perete din ceramica cu modele vechi sau sa asezi rafturi cu sticle vechi si obiecte decorative, pentru a adauga un plus de personalitate.

In general, cheia pentru a amenaja o casa in stil vintage este sa alegi piese de mobilier si decoratiuni care sa reflecte perioada dorita, sa le combinati in mod armonios si sa le asortati cu culori si imprimeuri potrivite. In felul acesta, poti crea o casa in stil vintage autentica, plina de personalitate si charme retro.

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- semineu in camera vintage

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- perete cu tablouri

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- tapet si canapea vintage

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- bucatareie si living vintage

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- masa de bucatarie vintage

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- bucatarie in stil vintage

3. Stilul vintage decoratiuni interioare - cum se poate amenaja o casa in stil vintage. Idei practice- camera cu lumina vintage

4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil

Semineele sunt piese de mobilier decorative si functionale, care adauga farmec si caldura unei case in stil vintage. Focul, care poate fi obtinut prin focare de semineu pe lemne, termofocare, sau sobe pe lemne, este o caracteristica definitorie a stilului vintage, adaugand o nota rustica si romantica intregului decor.

Daca revenim la beneficiile acestora, ele adauga o nota de confort si caldura in casa, mai ales in perioadele mai racoroase sau in sezonul rece.

In al doilea rand, semineele sunt si o optiune ecologica si economica, fiind surse de incalzire naturale si durabile, care utilizeaza lemnele drept combustibil.

Semineele pot fi alese pentru a se potrivi cu decorul si stilul casei, indiferent daca este vorba de un decor vintage, modern sau clasic. Modelele de seminee pot fi alese in functie de culori, materiale si forme, ceea ce le face o optiune versatila si adaptabila la orice nevoie si gust.

Cand vine vorba de integrarea lor in stilul vintage, exista o serie de modele potrivite. Focarele de semineu pe lemne sunt cele mai autentice si traditionale si adauga un plus de caldura si farmec intr-un mod rustic si autentic. Termofocarele sunt si ele o varianta moderna a semineelor pe lemne, care utilizeaza tehnologia pentru a maximiza eficienta si a reduce poluarea. 

Pentru cei care nu doresc sa utilizeze insa lemne sau sa se ocupe de curatarea periodica a semineelor, exista si modele de seminee electrice, care simuleaza focul prin iluminare si efecte vizuale. Acestea sunt o optiune moderna si comoda si pot fi integrate intr-un decor vintage cu succes, mai ales daca sunt alese in culori naturale si cu modele de design intr-un stil mai vechi.

Nu in ultimul rand, tot in aceasta gama mai trebuie sa amintim si de focarul de semineu pe gaz, care se ghideaza, in principiu, dupa caracteristicile pe care le-am enuntat deja anterior.Totusi, indiferent de tipul de semineu ales, integrarea acestuia intr-un decor vintage va adauga cu siguranta un plus de farmec, caldura si personalitate casei tale. Amplasat in living, acesta poate fi obiectul cheie cel mai de impact, care va lua ochii oricarui invitat care iti va pasi pragul.

4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil- semineu clasic bastide-min      4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil-Semineu modern
   4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil-Semineu  clasic beaucourt     4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil- Semineu clasic vintage

4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil-semineu vintage     4. Amenajari vintage - integrarea semineelor in stilul vintage si tipuri de seminee potrivite pentru acest stil-Semineu vintage cu piatra

 

In concluzie, stilul vintage a devenit din ce in ce mai popular in designul interior, aducand un farmec rustic si elegant in orice locuinta. Caracteristicile sale cheie, cum ar fi texturile, culorile calde si piesele de mobilier retro, creeaza o atmosfera primitoare si confortabila, care poate fi imbunatatita prin integrarea semineelor pe lemne, termofocarelor sau sobelor pe lemne.

Semineele sunt o alegere excelenta pentru integrarea in stilul vintage, adaugand un plus de caldura si atmosfera rustica, economie si sustenabilitate, precum si stil si eleganta. Indiferent de preferintele si nevoile personale, exista o multitudine de modele de seminee disponibile, care pot fi adaptate cu usurinta la orice decor vintage. Pe site-ul nostru poti gasi o varietate de modele, care cu siguranta vor satisface toate gusturile. Ce parere ai despre stilul vintage?

Surs foto: gaftos.ro, pexels.com

 

Suport clienti Lu-Samb 9:00-17:00

0744486805 office@gaftos.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!