ROMOTOP - printre putinii producatori de focare si sobe pe lemne, certificate in toata Europa, inclusiv Austria si Germania, tarile cele mai exigente.

Decorarea livingului de Craciun – Un semineu si o infinitate de posibilitati

Decorarea livingului de Craciun – Un semineu si o infinitate de posibilitati
Toamna e pe duca, iar incet-incet, iarna isi intra in drepturi. Sarbatorile asteapta dupa colt sau cel putin asta indica magazinele pline ochi de ornamente pentru decorarea livingului. Din pacate sau poate din fericire, decorarea livingului de Craciun nu se rezuma exclusiv la amplasarea bradului in locul potrivit sau ornarea crengutelor cu globuri vesele. Ideal ar fi sa mergi mai departe cu frenezia ornamentelor festive, sa apelezi la sfaturi simple si la propria creativitate care sa adauge un plus de farmec incaperii unde te vei aduna cu intreaga familie. Esti fericitul posesor al unui living cu semineu? Perfect! Descopera mai departe o serie de idei ingenioase de decorare a livingului de Craciun prin care vei aduce in casa ta atmosfera sarbatorilor de altadata! 
 
Cuprins: 
 
1. Decorarea livingului de Craciun „ca pe timpuri’’ - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor „de pe vremuri’’  

2. Amenajarea livingului de Craciun in stil vintage cu ornamente hand-made 

    2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau...hand-made
 
    2.2. Amenajarea livingului pentru Craciun – Sarbatorile nu se rezuma doar la rosu si verde 

3. Amenajarea livingului de Craciun intr-un stil atipic – Idei decorative pentru aranjamente mai putin obisnuite 

1. Decorarea livingului de Craciun „ca pe timpuri’’ - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor „de pe vremuri’’

Livingul este camera perfecta pentru proiecte decorative spectaculoase, care amintesc de scenele de Craciun din filmele americane. In ceea ce priveste decorarea livingului de Craciun, pe langa bradul care e vedeta sarbatorilor de iarna, poti crea un perete accent. 
 
Acum e momentul sa scoti la lumina coronitele festive, sirurile de luminite sau ghirlandele luminoase. Daca ai un focar de semineu pe lemne, atunci il poti pune in valoare cu ajutorul unor lumanari speciale sau aranjamente inedite. Coronitele de brad sau de vasc raman piesele iconice care semnaleaza startul celei mai frumoase perioade din an: Craciunul. 
 
Regula 1 – Foloseste culorile favorite in decoratiunile festive 
 
De fapt, cand vine vorba de a-ti decora casa de sarbatori, nici nu ar trebui sa existe reguli. Alege culorile care te reprezinta, ornamentele care-ti transmit caldura sufleteasca si care te trimit cu gandul la copilarie. Daca totusi doresti ca anul acesta sa decorezi livingul de Craciun intr-o maniera diferita fata de ceilalti ani, atunci noteaza cateva dintre cele mai populare idei. 
 
  • Culorile creeaza atmosfera pe care o doresti 
Daca preferi sa aduci in livingul tau atmosfera Craciunului „ca-n filme’’, atunci poti crea mixuri de ornamente si beteala in nuante pastel si bleu. Daca iti este dor de Craciunul copilariei tale, atunci cel mai bine aduci magia sarbatorilor prin cromatica rosu-verde, asortata cu mici accente de alb si straluciri argintii sau aurii. Daca preferi un decor mai rafinat, orienteaza-te catre schemele monocromatice.
 
Selecteaza exclusiv ornamente aurii sau argintii si extinde aceasta nota cromatica de la semineu, brad si pana la felul in care personalizezi masa de sarbatori. Poti aborda stilul argintiu-alb.

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (1)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (2)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (3)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (4)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (5)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (6)

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (7)

Pune in livingul tau un brad impodobit cu globuri albe si beteala argintie. Investeste intr-un set de pernute si o cuvertura pufoasa de culoare alba. Poti merge mai departe si sa personalizezi pardoseala cu mici covorase din acelasi registru stilistic. La final te vei bucura de o atmosfera eleganta si evident, cosy. 
 
  • Valorifica ornamentele de familie 

Majoritatea oamenilor pastreaza peste generatii acele globuri sau ornamente care infrumuseteaza casele de Craciun. Poate unele nu concureaza cu designul modern al celor de azi, dar emana un farmec aparte, motiv pentru care sunt iubite si in prezent. Este vorba despre acele ornamente vedeta, ramase amintiri de familie – globuri din lemn sub diferite forme, globuri pictate si stilizate cu mult sclipici, vesnicul Mos Gerila de pe timpuri, etc. 

1. Decorarea livingului de Craciun ca pe timpuri - Idei inspirate prin care intorci in casa ta magia sarbatorilor de pe vremuri (8)

Regula 2 – Iesi din tipare 
 
Amenajarea livingului de Craciun intr-o maniera aparte ar putea incepe cu cateva globuri asimetrice sau in forme curioase. Mai mult, pentru termofocare poti pregati un aranjament cu globuri in culori complementare. Daca ai posibilitatea asta, atunci creeaza pe peretele de langa semineu un brad de Craciun din LED-uri, stinghii din lemn si fundite rosii. O alternativa originala la bradul traditional este cel facut din brose, medalioane, bratari si chiar fotografii. 
 
Bineinteles, nu trebuie sa uiti de traditionalele sfesnice, alt simbol al Craciunului imediat dupa brad. Pune-ti imaginatia la contributie si personalizeaza aceste piese in combinatii de culori care sa adauge livingului o aura inedita. Daca spatiul iti permite, aseaza langa sau deasupra semineului un cosulet umplut cu conuri, globuri, nuci si fructe de sezon. 
 
Decorarea livingului cu semineu de Craciun asigura o infinitate de variante prin care poti face camera sa arate altfel de la un an la altul. De asemenea, semineele electrice sau modelele metalice si modulare sunt atractia livingurilor, deoarece imprima incaperii un aer cald, prietenos, primitor si chiar boem. Profita daca detii un asemenea element si nu ezita sa-l imbraci in decoratiunile tale preferate si lumanari parfumate cu arome de sezon. Cele mai potrivite lumanari parfumate pentru aceasta perioada din an sunt cele de vanilie, caramel, scortisoara sau mar copt.
 

2. Amenajarea livingului de Craciun in stil vintage cu ornamente hand-made


2. Amenajarea livingului de Craciun in stil vintage cu ornamente hand-made (1)

Amenajarea livingului de Craciun trebuie sa porneasca de la stilizarea semineului. Acesta fiind piesa de rezistenta si elementul central al fiecarei case. Ce poate fi mai placut decat sa te relaxezi in noptile geroase, pe fundalul colindelor, in timp ce afara ninge incredibil si tu esti la caldura?
 
Insa, semineul trebuie privit si ca element decorativ, dincolo de rolul sau practic. Nu trebuie sa investesti in aranjamente somptuoase, ci sa mizezi pe gusturile proprii pentru a compune un stil de amenajare care sa-ti reflecte personalitatea. De exemplu, poti sa sari peste clasicii ciorapei agatati pe semineu. Ce spui de niste ornamente hand-made realizate chiar de tine? 
 
  • Iti amintesti de clasicele figurine din fetru? 

Iti amintesti de orele de lucru manual din scoala primara? Cu cateva saptamani inainte de sarbatori, copiii incepeau sa creeze diverse figurine cu care apoi se mandreau parintilor sau pe care le asezau in pomul clasei. Distreaza-te ca pe vremuri, achizitioneaza fetru si incepe sa lucrezi cu drag. Alege materiale rosii si verzi si realizeaza ghirlande pe care sa le asezi frumos de o parte si alta a semineului.  
 
  • Tabloul de Craciun este incomplet fara... 

Daca tot mergi pe stilul clasic, atunci scoate din cutie renii, casuta, copaceii si ghirlandele cu zapada artificiala. Mergi pe combinatia alb-auriu sau argintiu si completeaza tabloul de iarna cu cateva lumanari albe, de preferat de inaltimi diferite. Aseaza un mic bol sau cosulet din rattan umplut cu nuci, mere si portocale pentru Mos Craciun.  
 
  • Cutiile false de cadouri – clasice, simplu de realizat si de efect 

Cauta hartie de impachetat cu motive festive si ambaleaza cateva cutii sub forma de cadouri pe care le poti pune sub brad sau langa semineu. De asemenea, cutiile pot avea dimensiuni diferite si cel mai important – nu uita de panglicile colorate si stralucitoare care dau o tusa finala tabloului de sarbatori. 
 
  • Crengutele „glam’’  

Una dintre ideile decorative din registrul standard sunt crengutele sclipicioase. Poti procura direct din brad sau de la piata ori din magazine crengute de brad cu care sa oferi semineului un aer de poveste. Pulverizeaza-le cu spray alb, putin adeziv si, la final, adauga sclipiciul. Si gata! Prinde-le de semineu, aseaza-le in vaze interesante si atarna cateva globuri in ele.  
 
  • Globuri imprimate cu mesaje simbolice 

Daca tot te-a prins febra decoratiunilor hand-made, atunci incepe sa personalizezi cateva globuri. Daca ai prin casa cateva globuri basic, atunci personalizeaza-le cu mesaje - „Love’’, „Peace’’, „Joy’’, „Faith’’ si altele asemenea care descriu atmosfera Craciunului.  
 
  • Suporturi pentru lumanari din pahare 
 
Fa apel la aceste resurse si incepe sa realizezi suporturi pentru lumanari din...pahare de vin. Intoarce paharul de vin cu buza in jos si piciorul in sus. In interiorul buzei aplica spray alb. Cu ajutorul unei scobitoare incepe sa desenezi acolo oameni de zapada, fulgi de nea, reni si ce mai doresti. Pe piciorul paharului va trona o frumoasa lumanare rosie, verde, aurie sau argintie. Adauga ciorapeii de Craciun si intinde ghirlandele de o parte si de alta a semineului. Da drumul la colinde sau la un film vechi de Craciun si bucura-te de atmosfera! 

2. Amenajarea livingului de Craciun in stil vintage cu ornamente hand-made (4)  2. Amenajarea livingului de Craciun in stil vintage cu ornamente hand-made (3)
 
  • Cauta un loc de cinste in living pentru...plante 
In privinta ornamentelor de iarna, majoritatea persoanelor se axeaza pe globuri, beteala si luminite. Putini oameni iau in calcul si plantele care adauga un farmec deosebit decorului. Cauta brazi mici artificiali pentru ghivece, crengi de merisor sau celebra floare care deschide iarna si anume – Craciunita. Aceasta bucura privitorul prin petalele sale de un rosu aprins care contrasteaza placut cu verdele tonic al frunzelor. In plus, daca este intretinuta corespunzator, planta poate supravietui tot anul.
 

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau...hand-made

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (1)

Ai putea exclude din amenajarea livingului de Craciun tocmai atemporalul brad? Daca nu ai apucat sa procuri unul natural sau artificial, atunci pune-te la treaba si vezi ce iese din mainile tale. Fa rost de crengute de marimi diferite, aseaza-le de la mic la mare si uneste-le in forma unui brad. Poti folosi o sfoara sau instalatie cu LED-uri. Infrumuseteaza crengile cu spray alb si atarna de ele fundite, figurine din lemn sau beteala. Apoi, expune creatia pe peretele din dreptul semineului. 

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (2)

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (3)

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (4)

Aceasta se numara printre cele mai convenabile, simple si rapide idei de decor pentru livingul de Craciun. In plus, vei primi laude binemeritate la pozele de pe Social Media. Cine altcineva mai creeaza decoruri originale intr-o lume in care totul vine de-a gata pe rafturile magazinelor? 

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (5)

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (6)

2.1. Amenajarea livingului de Craciun - Bradul de Craciun natural, artificial sau.. (7)

2.2. Amenajarea livingului pentru Craciun intr-un stil atipic – Sarbatorile nu se rezuma doar la rosu si verde 

Amenajarea livingului de Craciun in stil modern se axeaza pe simplitate. Pentru un decor „aerisit’’ limiteaza-te la putine culori. In functie de modelul de semineu pe care il ai, impodobeste-l cu luminite aurii, globuri rosii si aseaza la baza semineului cateva perne decorative din aceeasi paleta cromatica – rosu-alb. 
 
Poti parasi sfera standard de culori alb-rosu si sa te orientezi catre o schema cromatica inedita. De exemplu, impodobeste cateva crengute cu ornamente albastre si aurii. Finiseaza rezultatul cu ajutorul unor fundite sau panglici crem din satin sau matase pentru o imagine stralucitoare. In loc de albastru-auriu, poti opta pentru combinatia de verde-auriu sau violet-auriu. Poti folosi un bol pe care sa-l umpli cu globuri de diverse marimi verzi/ violet cu unele mai mici aurii. Sau, cauta globuri verzi sau violet si boluri aurii cu forme interesante pentru un decor de lux. 
 

3. Amenajarea livingului de Craciun intr-un stil atipic – Idei decorative pentru aranjamente mai putin obisnuite


3.Amenajarea livingului de Craciun-Semineu alb, coronita si ghirlande cu globuri albe si maro

 
Ce ai zice ca anul acesta amenajarea livingului de Craciun sa iasa din sfera clasica? Fa-ti „curaj’’ pentru aranjamente mai putin conventionale! 
 
Formula gri argintiu-albastru poate fi inclusa intr-un decor feeric pentru Craciun. Fii curajos si continua abordarea schemelor cromatice care imbina nuante mai putin intalnite in decorurile festive.
 
Schema mov-aramiu este un exemplu in acest sens. Movul este culoarea regalitatii, iar aramiul ofera decorului o tusa stralucitoare, dar de bun gust. Alege aramiul ca nuanta predominanta, iar elementele mov – cateva globuletele mici sau fundite sa fie pete de accent. 
 
  • Ce culori selectezi pentru un living ca-n filme? 

Combina decoratiuni in nuante diferite de albastru cu accente de maro. Achizitioneaza globuri in diverse tonuri de albastru si combina-le cu cateva conuri de brad, nuci si frunze uscate. Asa e ca nu ai mai vazut aceasta idee la nici unul dintre prietenii tai? 
 
Combinatia cu negru si alb poate sa para un pic prea indrazneata, chiar neconventionala pentru un living amenajat de Craciun. Cu toate acestea, rezultatul este absolut fabulos, deci merita sa-l incerci macar anul acesta! Pentru inceput cauta un brad mic alb si infasoara-l in ghirlande sau panglici negre stralucitoare. 
 
Cromatica de alb-maro se intalneste, de asemenea, foarte rar in amenajarile livingurilor de Craciun. De fapt, mai des observi astfel de combinatii in revistele de design, decat in viata de zi cu zi. Ce ar fi sa dai tu startul ornamentelor unice? De exemplu, poti incepe cu cateva lumanari si globuri albe printre care sa asezi batoane de scortisoara, conuri de brad sau figurine din lemn. Completeaza amenajarea livingului cu semineu electric cu ornamente de Craciun folosind cutii false de cadouri de culoare alba. Mizeaza pe efectul unei nuante calde de maro, precum maro-roscat care sa aminteasca de aspectul placut al castanelor. 
 
Daca iubesti culorile reci, dar preferi ceva din afara schemei alb-albastru, atunci combina gri cu alb. Cauta cativa spiridusi simpatici, elfi, globuri mari si mici, crengute vopsite cu spray alb si legate cu panglici gri si bucura-te de un decor lux, pozitiv si luminos. 

3.Amenajarea livingului de Craciun-Semineu alb, decoratiuni albastre, argintii si alb

3.Amenajarea livingului de Craciun-Semineu decoratiuni, brad alb, decoratiuni alb cu negru

3.Amenajarea livingului de Craciun-Semineu decoratiuni, coronita perete si brad cu globuri cu alb si maro

3.Amenajarea livingului de Craciun-Semineu decoratiuni, decoratiuni mov
 
 
In concluzie, amenajarea livingului de Craciun nu trebuie sa urmeze un tipar clasic. Studiaza spatiul disponibil, ia in calcul stilul de amenajare, noteaza preferintele personale, culorile ce rezoneaza cu starea ta de spirit si aplica ideile din ghid. Fie ca urmezi stilul conventional, fie ca rasfoiesti revistele de design pentru idei „altfel’’ de amenajare, important este ca la final rezultatul sa-ti bucure ochii si sa-ti incante inima. 

Surse foto: pixabay.com, pexels.com, pinterest.com
 

Suport clienti Lu-Samb 9:00-17:00

0744486805 office@gaftos.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!